Coolshaping Winactie

Technologie

Ouder worden doen we allemaal. Hoe snel je ouder wordt, heb je nu zelf in de hand! Laat de laatste technologie je helpen er voor altijd 10 jaar jonger uit te zien.

Technologie vs een facelift

De onderstaande technologieën maken gebruik van RF en/of Ultrasound met als doel het stimuleren van de collageenproductie.
Hierdoor zal de huid worden verstrakt rimpels en oneffenheden worden vermindert/verwijdert zonder enige hersteltijd. Daarnaast zijn er via deze technologieën ook veel minder risico’s dan bij chirurgie. Doordat de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd zul je een natuurlijk ogend jonger uiterlijk krijgen. 

Een facelift via een chirurgische ingreep gaat aan de hand van het optillen/strakker maken van spieren en het verwijderen van vet en overtollige huid. De resterende huid wordt opnieuw vervaagt om diepe rimpels en plooien weer glad te strijken. Hierbij is de hersteltijd drie tot vier weken. Vaak hoor je ook dat wanneer mensen een chirurgische facelift zijn ondergaan, zij er anders uitzien en minder expressie in het gezicht hebben. Een face lift via een chirurgische ingreep kan zo al tussen de 12.000 en 16.000 euro liggen. Dit maakt een enorm verschil in tegenstelling tot de kosten van onze behandelingen van iets meer dan 1500 euro voor een gezicht + hals + Decolleté.

Wanneer de huid al te ver verouderd is, is het soms wel de beste optie om een operatieve facelift aan te gaan in verband met loshangende huid. Gezien de risico’s van een chirurgische ingreep, raden wij wel aan om een chirurg te kiezen die in Nederland gevestigd zit.

Wanneer de huid nog niet niet te ver is verslapt en je er op een natuurlijke manier jonger uit wilt zien, dan is RF en/of Ultrasound een goede veilige en bewezen therapie.

De Thermage FLX en Thermagic behandeling

Er zijn veel verschillende vormen van niet-invasieve behandelingen voor huidverjonging. Zo zijn de behandelingen Termage FLX en Thermagic beiden effectief en werken door gebruik te maken van monopolaire radiofrequente (RF) energie. Aan de hand van deze energie wordt de dermis van de huid (onder de oppervlaktelaag) verwarmt waardoor de aanmaak van nieuw collageen wordt gestimuleerd. Het is een veelzijdige behandeling die kan worden gebruikt op de buik, armen, rug van de handen, dijen, knieën en billen. Ook het volledige gezicht, rond de ogen, nek, decolleté en langs de kaaklijn zijn behandelzones voor deze behandelingen. 

Wanneer begin je resultaat te zien?

Het resultaat van de behandeling is een onmiddellijke collageencontractie en een progressieve collageenhervorming die gedurende een paar maanden aan houdt. Een collageencontractie houdt in dat de huid meteen subtiel wordt verstevigd omdat het de collageenvezels samentrekt. In de loop van de maanden wordt er ook nieuw collageen ontwikkeld. 

Waarom maakt een Thermage en Thermagic behandeling nieuw collageen aan?

De monopolaire radiofrequentie verwarmt van binnenuit het collageen. Hierdoor wordt het lichaam eigenlijk misleid omdat het denkt dat het eigen collageen beschadigd is. Het lichaam start hierdoor met het aanmaken van nieuw collageen. Het gevolg hiervan is een strakkere en elastischere huid, waardoor oneven heden als rimpels verminderen of zelfs verdwijnen. 

Veel gestelde vragen

Het gebruik van Thermage om de huid tijdelijk te verbeteren door het stimuleren van de bloedsomloop middels monopolaire   radiofrequentieen collageenaanmaak is door de FDA goedgekeurd. Bij een Thermagic behandeling wordt exact dezelfde monopolaire radiofrequentie techniek gebruikt. 

Door probleemgebieden van een losse huid glad te maken en te contouren, kan Thermagic helpen een natuurlijk jonger uiterlijk te creëren. De resultaten zijn voornamelijk zichtbaar in de verstrakking van de huid die al direct na de behandeling zichtbaar zal zijn. 3 tot 6 maanden na de behandeling zal het optimale resultaat zichtbaar zijn.

De ideale kandidaat voor deze huidverstrakking vertoont vroege tekenen van huid verslapping, samen met fijne lijntjes en rimpels op het gezicht en de hals. (Denk aan: slappe en hangende bovenoogleden, crêpe huid, kraaienpootjes of subtiele wangen langs de kaak.) Ook nadat je bent afgevallen kunnen wij je helpen met loshangende huid op de buik, benen en onderzijde van de bovenarm. 

Thermage of Thermatic is geen optie wanneer je een pacemaker, cardioverter, defibrillator of een ander elektronisch implanteerbaar apparaat hebt.

Tijdens de behandeling wordt het handstuk geplaatst op het te behandelen gebied, zodat de RF-energie tot in de diepere huidlagen kan doordringen.

Je voelt zachte trillingen terwijl het apparaat de diepe lagen van de huid verwarmt. Dit wordt vervolgt met een verkoelend gevoel. De combinatie van trillingen en koeling zou het ongemak van de hitte moeten helpen verminderen. Wel moet je altijd met de therapeut blijven overleggen hoe de behandeling aanvoelt om ervoor te zorgen dat je een effectieve behandeling krijgt, zonder pijn te ervaren. 

Elke sessie duurt doorgaans tussen de 30 minuten en twee uur. Dit is afhankelijk van de behandelzone, grootte en toestand van het te behandelen gebied. Zo duren het gezicht en de hals gemiddeld 60 minuten en lichaamsgebieden kunnen gemiddeld 90 minuten of langer duren. Het behandelen van oogleden alleen duurt slechts 30 minuten. 

De meeste klanten hebben slechts één behandeling nodig, gevolgd door onderhoudsbehandelingen om de 12 of 24 maanden.

De Thermagic behandeling kan wat ongemakkelijk aanvoelen. Je mag echter geen intense pijn voelen. Bij aanvang van een kuur stelt de therapeut het apparaat op jouw pijngrens af. Als je echt ongemak ervaart, kunnen we de instellingen aanpassen zodat je een comfortabel gevoel blijft houden.

Er is na de behandeling geen hersteltijd. Je kunt direct na de behandeling jouw dagelijkse routine weer oppakken. Het is zeldzaam dat het behandelde gebied een paar uur na je sessie nog licht roze of opgezwollen is. De roodheid moet binnen 24 uur na de behandeling verdwijnen en mag je niet tijdens normale activiteiten belemmeren.

De zwelling verdwijnt meestal binnen vijf dagen, hoewel het in heel zeldzame gevallen een paar weken kan duren.

De resultaten van een Thermagic behandelingen houden meestal tussen de één en twee jaar aan. De duurzaamheid van jouw resultaten hangt af van je huidverzorging en het verouderingsproces vanuit je lichaam. Sommige artsen raden het aan om elke 12 maanden een follow-upbehandelingen te nemen om de resultaten te behouden. 

Om jouw huid in de beste conditie te houden is het belangrijk om elke dag zonnebrandcrème met minstens 30 SPF te dragen om zo de huid goed te beschermen.

De Exile Ulthera RF behandeling

Exile Ulthera RF is een niet-invasieve huidverstrakkingsbehandeling die is ontworpen om rimpels glad te strijken en huidverslapping aan te pakken in gebieden zoals het gezicht, de wangen, nek, buik, armen en dijen. Exile Ulthera RF combineert ultrageluid en radiofrequentie-energie om de aanmaak van nieuw collageen te stimuleren. Deze twee vormen van energie verwarmen het collageen in de huid, waardoor het samentrekt en huidverstrakking in het behandelde gebied tot gevolg heeft. Exile kan ook helpen bij het verminderen van vet bij patiënten die al dicht bij hun ideale gewicht zijn en subtiele lichaamssculptuur willen.

Wanneer begin je resultaat te zien?

Net als bij de Thermage en Thermagic behandelingen stimuleert de technologie Exile Ulthera RF ook de aanmaak van collageen. Dit zal binnen 3 tot 6 maanden leiden tot verdere verstrakking zodat je hier ook op lange termijn van profiteert. Deze combinatie van radiofrequentie en echografie werkt ook op vetcellen door ze te vernietigen. 

Waarom maakt een Exile Ulthera RF behandeling nieuw collageen aan?

De combinatie van radiofrequentie en echografie verwarmd net als bij Thermagic FLX en Ultra Therapy van binnenuit het collageen. Hierdoor wordt het lichaam eigenlijk misleid omdat het denkt dat het eigen collageen beschadigd is. Het lichaam start hierdoor met het aanmaken van nieuw collageen. Het gevolg hiervan is een strakkere en elastischere huid, waardoor oneven heden als rimpels verminderen of zelfs verdwijnen. 

Veel gestelde vragen

 

De combinatie van ultrageluid en radiofrequente-enrgie voor het stimuleren van de collageenaanmaak om fijne lijntjes en rimpels te verminderen is door de FDA goedgekeurd. 

Elke cliënt reageert anders. Veel cliënten merken vrij snel verbetering na één of twee behandelingen, maar de meesten zien optimale resultaten na vijf tot zes maanden. Het duurt minimaal 90 dagen voordat de huid nieuw collageen heeft aangemaakt en maanden voordat het lichaam alle vetcellen die tijdens de behandeling zijn beschadigd op natuurlijke wijze te verwijderen. Na 3 tot 6 maanden zul je het volledige resultaat van de behandeling zien. 

Exile Ulthera RF is veilig en geschikt voor iedereen die gezichts- en lichaamsproblemen wilt aanpakken zonder snijwonden en naalden. Ook is de behandeling geschikt voor iedereen die de huid wilt verstevigen en strakker maken, vet wilt verminderen en tekenen van veroudering tegen wilt gaan. 

De ideale kandidaat voor deze huidverstrakking vertoont vroege tekenen van huid verslapping, samen met fijne lijntjes en rimpels op het gezicht en de hals. (Denk aan: slappe en hangende bovenoogleden, crêpe huid, kraaienpootjes of subtiele wangen langs de kaak.) Ook nadat je bent afgevallen kunnen wij je helpen met loshangende huid op de buik, benen en onderzijde van de bovenarm en met cellulitis en striae. 
Daarnaast kan Exile Ulthera RF klanten helpen om van ongewenst vet af te komen op plaatsen waar technologieën als Cryolipolyse niet meer bij kunnen komen doordat de zone die behandeld moet worden te klein is om een kop op te zetten. 

Exile Ulthera RF is geen optie wanneer je een pacemaker, cardioverter, defibrillator of een ander elektronisch implanteerbaar apparaat hebt.

Wanneer je behandelt wordt zal een aardingspad op de behandelzone worden geplaatst. Vervolgens masseert de therapeut het handstuk over het te behandelen gebied. Het apparaat warmt op tot 40 à 45 graden Celsius. Vervolgens koelt het apparaat af zodat ook de diepe lagen bereikt kunnen worden en tegelijkertijd de bovenste huidlaag niet te heet wordt. 

Elke behandelingssessie duurt ongeveer 15 tot 30 minuten. De behandeling hoort minimaal tot geen pijn te doen. Klanten omschrijven het gevoel van de behandeling ook wel als een hotstone massage, waarbij je kan ontspannen. De huid kan tijdens de procedure warm aanvoelen en kan er na de behandeling rosé uitzien. 

Wij bevelen een eerste reeks van maximaal vier tot zes weken aan (pakket van 4 behandelingen), maar het aantal behandelingen hangt per persoon van verschillende factoren af. Denk hierbij aan de soort behandelzone, de grootte hiervan en de conditie van de huid. Tijdens een consult maken wij een inschatting en een behandelingsaanbeveling. 

Exilis heeft weinig risico’s en bijwerkingen. Wel kun je in de paar dagen na de behandeling roodheid, irritatie en lichte blauwe plekken ervaren. 

De behandeling kan ook onaangenaam heet worden in gevoelige gebieden zoals de nek, wangen, binnen armen en binnenkant van de dijen. Bij aanvang van een kuur stelt de therapeut het apparaat op jouw pijngrens af. Als je echt ongemak ervaart, kunnen we de instellingen aanpassen zodat je een comfortabel gevoel hebt tijdens de behandeling. Als we Exilis vergelijken met Thermage en Ultra Therapy is deze behandeling de comfortabelste. Dit wordt eigenlijk veroorzaakt doordat er van meerdere technologieën gebruik gemaakt wordt met minder hoge frequenties maar hetzelfde resultaat. 

Cliëntn beschrijven de sensatie van de behandeling vergelijkbaar met die van een hotstone-massage. Bovendien kan je tijdens de behandeling ontspannen liggen.

Mensen die zwanger zijn en mensen met metalen of elektronische lichaamsimplantaten, zoals pacemakers, moeten de behandeling vermijden.

Er is geen hersteltijd na een Exile Ulthera RF behandeling. Afgezien van wat roodheid en mogelijk blauwe plekken, is er niets dat je zou mogen weerhouden om daarna onmiddellijk weer terug te gaan naar jouw gebruikelijke routine.  Hoewel er geen specifieke nazorg nodig is, kan het gebruik van een zachte vocht inbrengende crème en losse kleding de huid helpen kalmeren.

Voor vetreductie en lichaamsvorming kunnen de resultaten van Exile Ulthera RF enkele jaren aanhouden. Houd er echter rekening mee dat je levensstijl ook een rol speelt bij het behouden van stabiele resultaten op de lange termijn. Bij de behandeling van rimpels en verslapte huid kunnen de resultaten ongeveer twee jaar aanhouden, maar dit zal nog steeds van cliënt tot cliënt verschillen. Uiteindelijk zal het verouderingsproces weer starten, daarom raden wij je aan om eens per jaar een onderhoudsbehandelingen te ondergaan.

Daarnaast is ook een goed idee om een speciale huidverzorgingsroutine te volgen die anti-verouderingsingrediënten bevat om te voorkomen dat de bijkomende tekenen van veroudering zich ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is
 retinol. 

De Ultra Therapy behandeling

UltraTherapy is een populaire niet-invasieve huidverstrakkingsbehandeling die gebruik maakt van High Intensity Focused Ultrasound om de huid strakker te maken en te liften. Het verwarmt het weefsel zachtjes, stimuleert de collageen aanmaak en zorgt voor zichtbare, natuurlijk ogende resultaten in één enkele sessie.

Wanneer begin je resultaat te zien?

Over het algemeen is direct na de eerste behandeling al zichtbaar resultaat te zien. De uiteindelijke resultaten zijn 3 tot 6 maanden na de behandeling zichtbaar. Aangezien we met onze technologie een natuurlijk proces op gang brengen hebben de resultaten hiervan tijd nodig.

 

Waarom maakt een Ultra Therapy behandeling nieuw collageen aan?

De High Intensity Focused Ultrasound verwarmt net als bij Thermagic en een Exile Ulthera-RF behandeling van binnenuit het collageen. Door het verwarmen van het collageen van binnenuit wordt het lichaam eigenlijk misleid om het denkt dat het eigen collageen is beschadigd. Het lichaam start hierdoor met het aanmaken van nieuw collageen, met als gevolg een strakkere en elastischere huid waardoor oneffenheden als rimpels verminderen of zelfs verdwijnen. 

Veel gestelde vragen

Het gebruik van High Intensity Focused Ultrasound voor het strakker maken van de huid is goedgekeurd door de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA). Sommige artsen gebruiken ook het off-label op andere delen van het lichaam met een losse huid, zoals op de buik en boven de ellebogen of knieën.

Over het algemeen is direct na de eerste behandeling al zichtbaar resultaat te zien. De uiteindelijke resultaten zijn 3 tot 6 maanden na de behandeling zichtbaar. Aangezien we met onze technologie een natuurlijk proces in het lichaam op gang brengen, hebben de resultaten hiervan tijd nodig. 

Wanneer je een milde tot matige huidelasticiteit hebt is Ultra Therapy het gunstigst. Een goede kandidaat is meestal tussen de 30 en 55 jaar met een huid die er minder stevig uit begint te zien. Dit is terug te zien in een verlaagde wenkbrauw lijn, slappe huid in de nek, wangen of langs de kaaklijn. Het pigment in de huid is niet van invloed op de behandeling. Echter is de leeftijd niet bepalend of je geschikt bent voor deze behandeling. 

Veel cliënten weigeren het overwegen van een facelift-operatie of zijn nog geen kandidaat voor een chirurgische facelift. Wanneer dit het geval is, ben je de ideale kandidaat voor Ultra Therapy. Ook is deze behandeling een perfecte optie als je een huidverstrakking wil maar niet geschikt bent voor een chirurgische operatie. 

Voordat we starten met de behandeling tekenen we de contouren van de behandelingsgebieden en vervolgens bepalen we de hoeveelheid energie of lijnen die op specifieke diepten in elk gebied moeten worden afgegeven. De diepte varieert bij iedereen, afhankelijk van de kwaliteit en dikte van de huid. Nadat we dit hebben gedaan wordt de huid verdoofd met een actueel verdovingsmiddel en een orale pijnstiller om ongemak te minimaliseren. De orale pijnstiller heeft ongeveer een uur nodig om in te werken. 

Vervolgens wordt er een ultrasone geleidende gel op de huid aangebracht. De therapeut beweegt een handapparaat over het huidoppervlak om de ultrasone energie naar de diepere huidlagen over te brengen. De energie zal precies op de juiste diepte in de huid komen waardoor de collageen aanmaak wordt gestimuleerd. De diepte van de energie zal gedurende de behandeling worden afgewisseld met verschillende ultrasone transfucers die aan het handstuk worden bevestigd om op deze manier specifieke weefsellagen te bereiken. Zo heb je de oppervlakkige dermis, deze bereikt 1,5 mm, de diepe dermis met een bereik van 3 mm en de SMAS spieren op 4,5 mm. 

De behandelingsduur is afhankelijk van elk individueel behandelplan. Een borstbehandeling is gemiddeld 30 minuten, maar een gezichts- of halsbehandeling kan tussen de 60 en 90 minuten duren.

De meeste mensen hebben slechts één behandelingssessie gevolgd door onderhoudsbehandelingen om de 12 of 24 maanden. Gemiddeld duurt deze behandeling tussen de 30 en 90 minuten. Tijdens het intake consult wordt rekening gehouden met je wensen, verwachtingen, de staat van je huid en je leeftijd.

Om het juiste aantal behandelingen en de duur hiervan te bepalen stelt de therapeut samen met jou een persoonlijk behandelplan op

Tot onze verbazing zijn er veel collega’s binnen deze branche die beweren dat Ultra Therapy een pijnloze behandeling is.

Hoewel Ultherapie-behandelingen op echografie zijn gebaseerd, zijn ze heel anders dan diagnostische echografie. Deze cosmetische behandeling maakt namelijk gebruik van warmte-energie, met temperaturen die oplopen tot 60 graden Celsius in het diepe onderhuidse weefsel. Daarom wordt het door sommige mensen als pijnlijk ervaren terwijl andere zeggen dat het ongemakkelijk aanvoelt.

Hoewel het geen wandeling in het park is, zal elke ongemak die je voelt slechts aanhouden zolang de ultrasone energie wordt afgegeven. Meestal is dit anderhalve seconde of minder per puls. Elk ongemak stopt zodra de behandeling is voltooid. Wij vinden dat je echter geen intense pijn mag voelen.

Er zijn klinische onderzoeken geweest om het comfort van de cliënt tijdens behandelingssessies te meten. Onze therapeuten zijn zich ervan bewust dat voordat je aan de behandeling begint je wel moet weten dat het een bepaald niveau van ongemak kan zijn. Daarom vertellen wij onze cliënten altijd eerlijk: ‘Het kan ongemakkelijk of zelfs wel een beetje pijnlijk zijn, maar het werkt’. Onze patiënten hebben namelijk geweldige resultaten met de Ultra Therapy. Tevens werken wij met de laatste generatie nieuwe 7D Ultra Therapy apparaten welke hele goede resultaten met minder ongemak geven!  

Wanneer je bewust bent van wat je kunt verwachten is de behandeling goed te verdragen.

Na de behandeling hebben de meeste patiënten geen of zeer minimale hersteltijd. Wel kun je lichte roodheid en zeer zelden zwellingen ervaren. Deze roodheid vervaagd meestal binnen één a twee uur.

Het komt wel een voor dat men enkele uren tot enkele weken een lichtelijk tintelend gevoel ervaar. Het lichtelijk tintelend gevoel is een signaal dat er meer collageen wordt aangemaakt. Hoewel het gevoel tot enkele weken kan aanhouden, zal dit niet de kwaliteit van leven verstoren.

Wanneer je bloedverdunners, aspirine, niet-steroïde anti-inflammatoire middelen, visolie supplementen of vitamine E-pillen gebruikt kan het ontstaan van blauwe plekken worden vergroot. We vragen je in zo een geval in overleg met de huisarts 10 dagen voor de behandeling te stoppen met het gebruik hiervan. Dit is echter niet verplicht, de behandeling kan namelijk alsnog worden gedaan wanneer je niet kunt stoppen. Ook kan het helpen om enkele dagen voor de behandeling alcohol te vermijden.

De resultaten van deze behandeling kunnen één tot twee jaar aanhouden. Een gezonde leefstijl in combinatie met een regime van medische kwaliteit in huidverzorging kunnen helpen het resultaat langer te behouden. 

Het nieuwe aangemaakte collageen zal jaren mee gaan. Echter zal de huid altijd opnieuw verouderen, waardoor we het aanraden om de twee jaar terug te komen voor een aanvullende Ultra Therapy behandeling zodat je de resultaten behoudt. Merk je dat jouw huid al sneller verouderd? Dan kun je ook eerder voor een onderhoudsbehandeling terug komen om op deze manier de huid jong te houden. 

De shockwave-cellulite behandeling

Wereldwijd wordt er heel wat afgesmeerd en ingewreven in de hoop zichtbaar resultaat te behalen in de strijd tegen cellulite. Helaas nooit afdoende. Daar brengt AWT-cellulite verandering in. De shockwave-cellulite  welke gebruikt maakt van Acoustic Wave Therapie (AWT) is een effectieve behandeling voor een gladde huid op de bovenbenen, billen en armen. Tevens kunnen plaatselijke vetophopingen worden verminderd op o.a. buik, billen en dijen. In Amerika is AWT reeds een groot succes. Een betrouwbare en veilige behandeling waar uitgebreid medisch onderzoek naar is gedaan.

AWT-cellulite is een favoriet van vele bekende sterren zoals Madonna die zo enthousiast is over de resultaten dat ze haar eigen AWT in huis heeft gehaald! Die luxe kunnen we ons niet allemaal permitteren daarom bent u van harte welkom bij Unitedbeauty-clinics

Wanneer begin je resultaat te zien?

Net als bij de Thermagic behandelingen stimuleert AWT-cellulite ook de aanmaak van collageen. Veel belangrijker is echter dat de behandeling daarnaast ook het bindweefsel verslapt. Een duidelijke verandering is meestal zichtbaar na 2 tot 3 behandelingen. Je huid wordt gladder en steviger. Na circa 6 tot 10 behandelingen is bij de meeste mensen het eind resultaat bereikt.

Wat maakt AWT-cellulite anders dan de 3 andere technologieën.

Acoustic Wave Therapie (AWT) werkt op basis van acoustise golven. Wat betekend in het Nederlands door pulserende schokgolven worden vetcellen verbrijzeld en opgeruimd uit het lichaam. Daarnaast stimuleert het de doorbloeding en verbetert het de kwaliteit van het onderhuids bindweefsel. Hierdoor vermindert de sinaasappelhuid en ontstaat er weer een gladde, stevige huid.

Waar de andere technologieen vooral bezig zijn met het verbeteren van de huid. Is de AWT-cellulite een machine welke gespecialiseerd is op Cellulite en Striae

Veel gestelde vragen

Shockwave therapie is een veilige behandelmethoden zonder specifieke risico’s. Het is wel mogelijk dat de behandelde plek een lichte roodheid van de huid of zwelling laat zien. Ook kan een lichte bloeduitstorting of blauwe plek voorkomen. Deze verschijnselen verdwijnen binnen enkele uren, hooguit enkele dagen na de behandeling vanzelf.

Een duidelijke verandering is meestal zichtbaar na 2 tot 3 behandelingen. Je huid wordt gladder en steviger. Na circa 6 tot 10 behandelingen is bij de meeste mensen het eind resultaat bereikt.

Cellulite komt voor bij 90% van de volwassen vrouwen. Ongeacht huidskleur, gewicht en gezondheid. Het komt voor op een droge en verslapte huid, met name de gebieden: billen, buiten- en binnenkant van de dijen en heupen. Cellulite wordt niet veroorzaakt door overgewicht, maar de uiting van cellulite kan wel worden versterkt door overgewicht. Cellulite komt voor bij zowel vrouwen met overgewicht als vrouwen met een gezond gewicht. Zelfs slanke vrouwen kunnen last hebben van cellulite. Doordat vetcellen in het onderhuidse vetweefsel toenemen worden er bobbels gevormd door clusters verkleefde vetcellen. Door een verslechterde bloedcirculatie en afvoer van vocht verharden de onderhuidse celclusters. Resultaat: afvalstoffen, vet en vocht hopen zich op. Zo ontstaan er behalve bobbels ook putjes in de huid. De aanwezigheid van cellulite is een esthetisch probleem voor de meeste vrouwen van 18 jaar en ouder en kan leiden tot aanmerkelijke psychische problemen en lage eigenwaarden.

Tot op een zekere hoogte is dat waar. Vrouwen hebben fysiologisch een veel grotere aanleg om vet op de dijen op te slaan, terwijl mannen over het algemeen dik worden rond hun middel. Bovendien is het onderhuidse bindweefsel van vrouwen rekbaarder, waardoor het gemakkelijker scheurt: de ideale omgeving voor het ontwikkelen van cellulite. Sommige mannen krijgen echter wel degelijk cellulite, maar statistisch zijn het er veel minder dan vrouwen.

Voor behandeling van het probleemgebied wordt de huid ingesmeerd met een geleidende gel die koel aanvoelt. De probleemzone wordt eerst behandeld met een speciale behandelkop die de doorbloeding stimuleert en de huid klaar maakt voor de drukgolven. Hierna wordt er van behandelkop gewisseld en kunnen de drukgolven toegepast worden, u voelt snelle opeenvolgende “tikken” op uw huid. In de meeste gevallen wordt dit niet als onprettig ervaren. Bij stevige cellulitis kan het wat gevoeliger zijn, we passen de intensiteit hierop aan. Ter afsluiting van de behandeling wordt er wederom met een ander handstuk gewerkt om de vernietigde vetcellen in beweging te krijgen. U kunt zich hierna weer aankleden. De behandeling zal afhankelijk van het te behandelen gebied 20 tot 45 minuten duren. U kunt direct uw normale werkzaamheden hervatten.

Dit is een veel besproken onderwerp. Veel aan bieders beweren dat je circa 4 behandelingen nodig hebt. Binnen de branche en onze eerlijke eigen ervaring leert dat het grootste gedeelte van de patiënten na circa 6 tot 10 behandelingen  het eind resultaat bereikt.
8 van de 10 patiënten ondervinden een volledige vermindering en ruim 96% is tevreden 

In de meeste gevallen wordt de behandeling niet als onprettig ervaren. Veel patiënten hebben het gevoel dat de behandeling lijkt op een aangename massage. Bij stevige cellulitis kan het wat gevoeliger zijn, we passen de intensiteit hierop aan.

Er is na de behandeling geen hersteltijd. Je kunt direct na de behandeling jouw dagelijkse routine weer oppakken. Het is zeldzaam dat het behandelde gebied een  uur na je sessie nog licht roze is. De roodheid moet binnen een paar uur na de behandeling verdwijnen en mag je niet tijdens normale activiteiten belemmeren.

De resultaten van een shockwave-cellulite kuur  houden meestal tussen de één en twee jaar aan. De duurzaamheid van jouw resultaten hangt af van sport en evenwichtige voeding. Sommige artsen raden het aan om elke jaar een follow-upbehandelingen te nemen om de resultaten te behouden. 

Tevreden cliënten

Voor ons draait alles om aandacht. Aandacht wanneer je een intake gesprek hebt. Aandacht wanneer je een keuze moet maken. Aandacht tijdens de behandeling en aandacht voor een stukje nazorg.

Voeg je header hier toe