Coolshaping Winactie

Cellulite

Ouder worden doen we allemaal. Hoe snel je ouder wordt, heb je nu zelf in de hand! Laat de laatste technologie je helpen er voor altijd 10 jaar jonger uit te zien.

Wat is Cellulite?

In de cosmetische industrie wordt met cellulite, ook wel bekend als sinaasappelhuid, een bobbelige structuur bedoeld. Het is geen ziekte en volkomen onschuldig. Cellulite krijgt veel aandacht als schoonheidsprobleem. Billen en bovenbenen die er bobbelig uitzien kunnen vaak als storend worden ervaren.

Cellulite of cellulitis?

Cellulite moet niet verward worden met cellulitis (een bacteriële infectie van het onderhuidse bindweefsel). De ontsteking bij cellulitis zorgt voor roodheid, zwelling, pijn en soms koorts. Cellulitis is, net als de huidaandoening erysipelas (wondroos)), een vorm van huidontsteking. Cellulite daarentegen is een volkomen onschuldige aandoening waarbij onderhuids vet zorgt voor kuiltjes en bobbeltjes op billen, benen en bovenarmen. Ook wel sinaasappelhuid genaamd.

Veel vrouwen hebben in meer of mindere mate last van cellulite. Cellulite kan wel voorkomen bij mannen, maar dit is vrij zeldzaam. Volgens de schokkende statistieken komt het probleem voor op meer dan 85% van de dijen van vrouwen van boven de achttien, onafhankelijk van hun afkomst. (Hoewel het onder blanke en Aziatische vrouwen vaker voorkomt). En om het nog erger te maken voor vrouwen: cellulite is hard geworden, moeilijk af te breken vet dat ontstaat onder invloed van oestrogeen. Ironisch genoeg is je gewicht de boosdoener niet. Elke hoeveelheid vet (en we hebben het echt allemaal nodig in ons lichaam) kan zich op vrouwendijen manifesteren als cellulite of sinaasappelhuid.

Wat kan ik zelf aan Cellulite doen?
Door jouw vetpercentage te reduceren zullen de vetcellen leger raken en daardoor zal de vetlaag afnemen. Daarnaast kun je ook veel profijt hebben aan krachttraining. Door spiermassa op te bouwen, zal jouw huid zich namelijk strakker rondom de spieren gaan vormen. Echter is het niet altijd mogelijk om de vetophoping volledig weg te krijgen middels bewuste voeding en krachttraining. Aan de hand van onze cryolipolyse behandelingen kun je daarom plaatselijk vet verwijderen zonder dat hier een operatie voor nodig is. Ook bieden wij in onze kliniek EMShape-neo behandelingen aan, waarin vetcellen worden verwijderd en tegelijkertijd spiermassa wordt opgebouwd. Helaas zien we dat de meeste vrouwen die vet kwijt raken en spiermassa opbouwen toch last blijven houden van cellulite. 

Welke Technologie is het beste geschikt om cellulite te bestrijden?

In onze kliniek maken wij gebruik van vier soorten technologieën: Exilis, Thermage-FLX, Ultherapy/HIFU en AWT-cellulite. Alle vier de technieken worden ingezet om cellulite te bestrijden. Uit onderzoek en onze ervaring blijkt dat Acoustic Wave Therapy (AWT) veruit de beste resultaten oplevert.

Na de behandeling is er geen hersteltijd. Houd er wel rekening mee, dat wanneer je voor deze behandelmethode kiest er minimaal 6 behandelingen nodig zijn om het beste resultaat te behalen.

Resultaat

Na de Acoustic Wave Therapy (AWT) behandeling kun je direct weer verder met je dagelijkse bezigheden. Direct na de behandeling zul je al resultaat zien, maar het uiteindelijke resultaat is zichtbaar na ongeveer 3 tot 6 maanden. Dit is afhankelijk van hoe snel jouw lichaam collageen aanmaakt, waardoor de huid op een natuurlijke manier wordt verstrakt en gelift. Hier is dus geen operatie voor nodig. Het effect van onze behandelingen zal wel 1 tot 2 jaar aanhouden! 

Enkele AWT-cellulite resultaten

Voor

Na

Voor

Na

Veel gestelde vragen

AWT-cellulite ook wel shockwave genoemd is een veilige beproefde behandelmethode zonder specifieke risico’s. Het is wel mogelijk dat de behandelde plek een lichte roodheid van de huid of zwelling laat zien. Ook kan een lichte bloeduitstorting of blauwe plek voor komen. Deze verschijnselen verdwijnen binnen enkele uren, hooguit enkele dagen na de behandeling vanzelf.

Een duidelijke verandering is meestal zichtbaar na 2 tot 3 behandelingen. Je huid wordt gladder en steviger. Na circa 6 tot 10 behandelingen is bij de meeste mensen het eind resultaat bereikt.

Cellulite komt voor bij 90% van de volwassen vrouwen. Ongeacht huidskleur, gewicht en gezondheid. Het komt voor op een droge en verslapte huid, met name de gebieden: billen, buiten- en binnenkant van de dijen en heupen. Cellulite wordt niet veroorzaakt door overgewicht, maar de uiting van cellulite kan wel worden versterkt door overgewicht. Cellulite komt voor bij zowel vrouwen met overgewicht als vrouwen met een gezond gewicht. Zelfs slanke vrouwen kunnen last hebben van cellulite. Doordat vetcellen in het onderhuidse vetweefsel toenemen worden er bobbels gevormd door clusters verkleefde vetcellen. Door een verslechterde bloedcirculatie en afvoer van vocht verharden de onderhuidse celclusters. Resultaat: afvalstoffen, vet en vocht hopen zich op. Zo ontstaan er behalve bobbels ook putjes in de huid. De aanwezigheid van cellulite is een esthetisch probleem voor de meeste vrouwen van 18 jaar en ouder en kan leiden tot aanmerkelijke psychische problemen en lage eigenwaarden.

Tot op een zekere hoogte is dat waar. Vrouwen hebben fysiologisch een veel grotere aanleg om vet op de dijen op te slaan, terwijl mannen over het algemeen dik worden rond hun middel. Bovendien is het onderhuidse bindweefsel van vrouwen rekbaarder, waardoor het gemakkelijker scheurt: de ideale omgeving voor het ontwikkelen van cellulite. Sommige mannen krijgen echter wel degelijk cellulite, maar statistisch zijn het er veel minder dan vrouwen.

Voor behandeling van het probleemgebied wordt de huid ingesmeerd met een geleidende gel die koel aanvoelt. De probleemzone wordt eerst rustig behandeld om de doorbloeding te stimuleren en de huid klaar maakt voor de drukgolven,  u voelt snelle opeenvolgende “tikken” op uw huid. In de meeste gevallen wordt dit niet als onprettig ervaren. Bij stevige cellulitis kan het wat gevoeliger zijn, we passen de intensiteit hierop aan. Ter afsluiting van de behandeling wordt er wederom met een ander handstuk gewerkt om de vernietigde vetcellen in beweging te krijgen. U kunt zich hierna weer aankleden. De behandeling zal afhankelijk van het te behandelen gebied 20 tot 45 minuten duren. U kunt direct uw normale werkzaamheden hervatten.

Dit is een veel besproken onderwerp. Veel aanbieders beweren dat je circa 4 behandelingen nodig hebt. Onderzoek en onze eerlijke eigen ervaring leert dat het grootste gedeelte van de patiënten na circa 6 tot 10 behandelingen  het eindresultaat bereiken.
8 van de 10 patiënten ondervinden een volledige vermindering en ruim 96% is tevreden 

In de meeste gevallen wordt de behandeling niet als onprettig ervaren. Veel patiënten hebben het gevoel dat de behandeling lijkt op een aangename massage. Bij stevige cellulitis kan het wat gevoeliger zijn, we passen de intensiteit hierop aan.

Er is na de behandeling geen hersteltijd. Je kunt direct na de behandeling jouw dagelijkse routine weer oppakken. Het is zeldzaam dat het behandelde gebied een  uur na je sessie nog licht roze is. De roodheid moet binnen een paar uur na de behandeling verdwijnen en mag je niet tijdens normale activiteiten belemmeren.

De resultaten van een AWT-cellulite kuur  houden meestal tussen de één en twee jaar aan. De duurzaamheid van jouw resultaten hangt af van sport en evenwichtige voeding. De meeste artsen raden het aan om elke jaar een follow-upbehandeling te nemen om de resultaten te behouden

Aandacht!

Naast onze missie om onbetaalbare technologische behandelingen beschikbaar te maken voor het grote publiek, hebben wij een duidelijke visie op hoe wij denken dat de klanten geholpen willen worden. Ons hele concept draait om AANDACHT.  Aandacht wanneer je een intake gesprek hebt. Aandacht wanneer je een keuze moet maken. Aandacht tijdens de behandeling zelf en aandacht tijdens een stukje nazorg. Dit is ons DNA omdat we vinden dat onze klant dit van ons mag verwachten

Tevreden cliënten

Voor ons draait alles om aandacht. Aandacht wanneer je een intake gesprek hebt. Aandacht wanneer je een keuze moet maken. Aandacht tijdens de behandeling en aandacht voor een stukje nazorg.